Pred 28 leti smo se Slovenci odločili za samostojnost in neodvisnost Slovenije in na dan državnosti bomo obhajali 28. rojstni dan naše države Republike Slovenije.

Tudi letos vabimo vse Slovence – tako doma kot tudi po svetu in vse sodržavljane, da s hvaležnim spominom na ta dogodek in s prošnjo za domovino Slovenijo v molitvenimi devetdnevnici pred dnevom državnosti. Letošnja molitev za domovino poteka pod geslom »Zadajmo si domovino na rame« (papež Frančišek v knjigi Narod, ki ga je treba zgraditi (Družina, 2016). V času devetdnevnice in zlasti v 24 urah molitve in posta za domovino  Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in njene ljudi molimo in prosimo blagoslova. Prav vsak lahko doda kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini poklonili ob njenem prazniku.

Molitvena devetdnevnica bo potekala od 16.6.2019 do vključno 24.6.2019. V času devetdnevnice povabljeni, da po župnijah, družinah, skupnostih in občestvih molimo za domovino. V času devetdnevnice se bomo vsako jutro ob 5.00 povezali v živi rožni venec, ki ga bomo skupaj s slovenskimi škofi molili tudi preko valov Radia Ognjišče.

24 ur molitve in posta za domovino bo letos od torka 19.06.2019 od 18.30 ure do srede 20.6.2019 do 18.30 ure, ko bodo slovenski škofje v ljubljanski stolnici darovali zahvalno sveto mašo za domovino in se spomnili tudi 30. letnice demokracije v Sloveniji.